Buikkrampen

Buikkramp: meestal van korte duur

Iedereen heeft wel eens last van buikkrampen, soms zelfs van erg hevige buikkrampen. Buikkramp ontstaat meestal vrij onverwachts en kan voor een flinke pijn zorgen. Gelukkig zult u over het algemeen slechts gedurende een erg korte tijd last hebben van buikkrampen. Maar wat zijn nu de oorzaken van buikkramp?

Oorzaak buikkrampen

Maar wat is nu precies de oorzaak van buikkrampen? De oorzaken van buikkramp zijn over het algemeen zeer onschuldig. Zo kan het zijn dat u iets verkeerds heeft gegeten, een voedselvergiftiging heeft opgelopen of wat te veel heeft gegeten. Daarnaast kunnen buikkrampen ontstaan door een tekort aan zout of vocht en kan ook stress een oorzaak zijn voor buikkramp.

Naast deze onschuldige oorzaken van buikkramp kunnen we ook wat minder onschuldige zaken opsommen. Het kan namelijk zo zijn dat u last heeft van de ziekte van Crohn of een blaasontsteking. Daarnaast kunt u een maagzweer hebben of kan er iets mis zijn met uw darmen. Er zijn nog vele andere mogelijke oorzaken van buikkrampen. Wanneer de pijn lang aanhoudt en u bijvoorbeeld ook last heeft van koorts of braken, is het vaak verstandig om even contact op te nemen met uw huisarts.

Vrouwen hebben gemiddeld genomen wat vaker last van buikkrampen. Zij hebben er over het algemeen namelijk ook last van tijdens hun menstruatie of zwangerschap. Wanneer u snel wat aan de buikkrampen wilt doen, kunt u het beste een normale pijnstiller slikken.

Buikkrampen: extra klachten

Buikkramp kan ook gepaard gaan met boeren, een opgeblazen gevoel en misselijkheid, maar ook buikkrampen en diarree gaan vaak samen. Gelukkig zult u hier niet zo lang last van hebben, aangezien de buikkrampen en overige klachten meestal vanzelf wel wegtrekken.

Geplaatst op 29 december 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *