Pijn in onderbuik

Pijn onderbuik?

Heb je last van pijn in de onderbuik? Dat kan verschillende oorzaken hebben, die we trouwens helaas niet allemaal kunnen bespreken. Ten eerste kunnen vrouwen in dat geval last hebben van hun baarmoeder. Daarnaast is het mogelijk dat de pijn in de onderbuik wijst op darmproblemen. Daarbij kunt u denken aan een blindedarmontsteking, maar ook aan een voedselvergiftiging of verstoppingen. Tevens is het ook mogelijk dat u last heeft van nierstenen of galstenen. Verder kan pijn in de onderbuik ook wijzen op maagproblemen. Ten slotte behoren een ontstoken blaas of een SOA ook tot de mogelijkheden. Kortom: de oorzaken van pijn in de onderbuik zijn nogal uiteenlopend.

Het feit dat er zoveel oorzaken kunnen zijn voor pijn in de onderbuik laat wel zien dat het niet zo verstandig is om hier al te lang mee te blijven doorlopen. Wanneer de klachten dus lang aanhouden, is het aan te raden om een bezoek aan een arts te brengen.

Pijn in onderbuik en onderrug

Pijn in de onderbuik en onderrug gecombineerd, komt ook wel eens voor. Natuurlijk kunnen ook deze klachten meerdere oorzaken hebben. Toch zal pijn in de onderbuik en onderrug voornamelijk bij vrouwen voorkomen, aangezien dit in de meeste gevallen duidt op ongesteldheid.

Geplaatst op 29 december 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *